03/10/2020

Murmelien leffakerho: Mortal Kombat

Leffakerhosta taas hyvää lauantai-iltaa! Tällä kertaa oli minun vuoroni valita elokuva. Aluksi ei oikein ollut mitään ideaa. Yllättävän monia vanhoja suosikkeja on vaikea löytää suoratoistopalveluista tai edes leffavuokraamoista! Kirjastokino olisi varmaan kiva, mutta kun se ei toimi meillä. Vaski-kirjastot olivat keväällä olleet mukana kokeilussa, mutta ei ollut mennyt jatkoon. Prkl.

Netflixin tarjontaa selatessani esiin kuitenkin pomppasi vanha suosikkini! Mortal Kombat, vuodelta 1995. Leffa sykähdytti heti teini-ikäistä Morrea aivan suunnattomasti ja pelit tietysti myös (pelasin paljon myös Street Fightereita, mutta sen sijaan Tekkenit jäivät vieraammiksi). Luultavasti juuri Mortal Kombat on syynä siihen, miksi odotin Highlander-leffalta niin paljon, koska pidin Christopher Lambertista Lord Raidenina niin paljon. Sen sijaan muun Murmeli-raadin mielestä heppu pilasi muuten ihan viihdyttävän leffan. Hmph! Kohtuutonta minusta, mutta olin selkeästi jyrätty.

Turren mielestä on kerta kaikkiaan hämmentävää, että pidän Mortal Kombatista niin paljon. Kun en yleensä pidä toimintapölöilystä, mikä on totta, mutta jostakin syystä tämä ja X-Menit (sekä nyttemmin Netflixin Marvel-sarjat) sykähdyttävät suunnattomasti. Minusta on ilahduttavaa, että onnistun yllättämään puolisoni vielä lähemmäs 16 vuoden yhteisestä taipaleesta huolimatta! Noloa on se, etten ollut näyttänyt tätä Turrelle aiemmin! En käsitä, miten se on mahdollista! Se tarkoittaa, että a) Turre ei siis ollut nähnyt tätä aiemmin ja b) minäkään en ole nähnyt ainakaan 16 vuoteen. Sen verran usein tämä tuli kuitenkin aikanaan katsottua, että muistin tapahtumat vaivattomasti. Ja Sonya on edelleen niin sykähdyttävän cool!

Murmeliraati siis arvosti elokuvaa omassa pölhöydessään ja mielestäni tämä on kestänyt aikaakin varsin hyvin. Mortal Kombat osaa nauraa myös itselleen, mikä antaa paljon asioita anteeksi. Tämä tosin pätee vain tähän osaan, jatko-osat ovat tosikkomaisempia ja luonnollisesti myös huonompia. Larppa piti myös musiikista, mikä minustakin on ehdoton osa Mortal Kombatin tunnelmaa. Tunnari oli aikanaan myös yksi ekoja kännykkäni soittoääniä 90-luvun lopulla. Lisäksi Larppa piti hahmoja uskollisina peleihin nähden – lukuun ottamatta tietenkin Lord Raidenia – ja olen samaa mieltä – paitsi siitä Raidenista. Larppaa häiritsee suunnattomasti se, ettei Raidenin näyttelijä ollut aasialainen.

Oikein viihdyttävä piristys Murmeliperheen väsähtäneeseen lauantai-iltapäivään! (Turre suosittaa myös tutustumaan tämän leffan IMDB:n leffatrivia osioon.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti